torstai 6. lokakuuta 2016

Syksyn loppuminen, matka Victoriaan ja talven alku

Viime viikolla saimme nauttia Saskatoonissa ihanista syyspäivistä ja arkipäivät kuluivat koululla opiskellessa ja luennoilla käydessä.

Every day tradition to take coffee between classes because when my school starts at 8.30am I need some power to be awake the whole school day. 

At my economics class 
Torstaina juhlimme itävaltalaisen vaihtariystävämme syntymäpäivää, sekä hänen vanhempansa olivat postittaneet hänelle tänne Saskatooniin aidon Sacher kakun! Olin itsekin siitä aivan innoissani, koska en ole koskaan päässyt tätä päivää aikaisemmin kokeilemaan aitoa Sacher kakkua.



Viikonloppuna suuntasin kohti Kanadan länsirannikolla sijaitsevaa Vancouver Island saarta ja tämän suurinta kaupunkia Victoriaa. Siellä tuli vietettyä viikonloppu nauttien nähtävyyksistä sekä älyttömän upeasta säästä. Seuraavaksi kuvia Victorian keskustasta: 






My absolutely favourite place in the Victoria: the Inner Harbour in the heart of the city 




British Columbia Legislature building 
Keskustan läheisyydessä oli kävelymatkan päässä upea Beacon Hill Park puisto, jonka läpi kävellessä pääsi meren äärelle. 


Those geese were a little bit scary :D






Kävellen merenrantaa pitkin saavuin viimein turistikohteelle Fisherman’s Wharf, jossa on siis kelluvia asuntoja. Osa näistä asunnoista oli ravintoloita, mutta suurin osa niistä oli yksityisten ihmisten koteja.




Ehkä matkani upein tilanne oli, kun istahdin laiturilla veden äärellä olevalle penkille, kuulen takaani loisketta, käännän katseeni sekä näen omin silmin kesyjä norppia! Nämä eläimet ovat ehkä maailman söpöimpiä ikinä. Seisoskelin tällä kyseisellä laiturilla melko kauan katsellen vain näitä söpöjä eläimiä.




Tässä vielä muuta kuvaamani video näistä söpöistä eläimistä :) 




Yleinen mielikuva Victorista jäi se, että tämä kaupunki vaikutti todella paljon Suomelta ja on tähän mennessä yksi kauneimmista kaupungeista missä olen Kanadassa vieraillut. Tästä kaupungista todella miellyttävän teki se, että kaupunki oli suhteellisen pieni (suomen mittakaavassa kuitenkin suuri), mutta kuitenkin joka paikkaan pystyi menemään kävellen, kaupungin läheisyydessä oli puistoja, meri oli aivan keskustan tuntumassa sekä kaupungin rakennukset olivat todella kauniita ja idyllisiä. Itselleni kävi todella hyvä tuuri, että vierailuni aikana ulkona oli n. 15-25 astetta lämmintä ja aurinko paistoi.



British Columbia Legislature building with the evening  lights
Victoriassa viettämäni aurinkoisen ja lämpimän viikonloppuni jälkeen palasin takaisin koulun pariin Saskatooniin. Alkuviikko Saskatoonissa oli todella sateinen, mutta tiistaina aamuluentoni jälkeen kävellessäni kotiin sain kokea järkytyksen: Saskatoonin syksy on virallisesti ohi ja ensimmäiset lumet satoivat maahan. Koko loppu tiistai ja keskiviikko päivän täällä satoi lunta ja nyt täällä näyttää tältä:   




Seuraavaksi vielä kuva, joka kertoo parhaiten omasta järkytyksestä Saskatoonin sään suhteen. Vasemman puoleinen kuva on viime viikolta sekä oikean puoleinen tältä viikolta. Täällä sää voi muuttua nopeasti ja ennen kuin lähtee ovesta ulos, on suotavaa katsoa ikkunasta ulos millainen sää tällä kertaa on tarjolla :D



Suomessa on tottunut siihen, että talvi tekee rauhassa tuloaan ja siihen on pystynyt henkisesti valmistautumaan paremmin. Täällä talvi tuli yhdessä yössä ja nyt voin laittaa ballerinani pysyvästi kaappiin ja ottaa talvikengät käyttöön loppuvuodeksi :D

/Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti