keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Synttäritunnelmaa ja Five-pin keilausta

Vietin ensimmäistä kertaa omaa syntymäpäivääni Suomen ulkopuolella ja voin sanoa että koko päivä oli todella onnistunut! Suomessa koko yliopistourani aikana olen saanut onnekkaasti viettää syntymäpäivääni joka ikinen vuosi tenttiviikon merkeissä milloin mitäkin tenttiä tehdessä taikka olen viettänyt syntymäpäivääni nenä kiinni kirjassa valmistautuen seuraavan päivän tenttiin. Tänä vuonna syntymäpäiväni oli täysin tenttivapaa, joka oli jo itsessään super huippua!


Koulussa todella monet uudet ystäväni onnittelivat minua kasvostusten Facebookin sijaan, joka on virkistävää vaihtelua. Sain syntymäpäivänäni myös vihdoin aikaiseksi mennä koulun kirjakauppaan ostamaan koulumme hupparia tunnusomaisessa tummanvihreässä sävyssä (heh en halunnut hyppytunneillani tehdä koulujuttuja kuten yleensä, joten pidin itseni mielummin kiireisenä tehden muita "pakollisia" juttuja). Onneksi menin ajan kanssa myös kokeilemaan kyseistä hupparia, koska olin aluksi ajatellut ostavani hupparin koko M, joka osoittautuikin teltan kokoiseksi.


Ilta kului asunnollani hyvien ystävien seurassa ja myöhemmin illalla kävin paikallisessa kantri tyylisessä baarissa. Ystäväni myös yllättivät minut tuomalla maapähkinän makuisen jäätelökakun <3



Synttäreitä seuraavana päivänä pääsimme vihdoin täällä Kanadassa katsomaan jääkiekkoa, koska jääkiekkokausi on viimein alkanut. Koulumme jääkiekkojoukkueella oli kotipeli, jota kävimme katsomassa porukalla kampuksella. Onneksi opiskelijat saavat aina ilmaiseksi osallistua oman yliopiston peleihin, joten voi käydä katsomassa rauhassa kaikkia urheilulajeja. 


Viikonloppuna kävimme myös syömässä ensimmäistä kertaa Saskatoon marjoista tehtyä piirasta. Itse tykkäsin todella paljon piiraasta, vaikka kieltämättä Saskatoon marjojen maku on todella erikoinen ensimaistamalta. En ollut itse ehtinyt ottamaan vielä palaa omasta piiraastani, kun kysyin toisen suomalaisen mielipidettä piiraasta. Sain vastaukseksi: "Todella erikoisen makuinen. Ihan hyvää, mutta en kyllä ikinä tilaisi uudelleen" :D


Piiraiden syönnin jälkeen suunnistimme Saskatoonin kaupungin laidalla olevaan keilahalliin. Keilahalli oli todella meluisa musiikista ja varatessamme pelirataa emme tainneet ketään kuunnella täysin mihin peliin olimme ostaneet liput. Oletimme että olimme saaneet radan normaaliin Eurooppalais-tyyliseen keilaamiseen, joten ihmettelimme miksi radalla valmiina olevat pallot olivat niin pieniä. Tietenkin neuvoa kysymättä kävimme itsenäisesti hakemassa salin toisesta päädystä "normaalin kokoisia" keilapalloja, joita aloimme heittelemään tyytyväisenä. 


Kunnes tajusimme että olemme tukkineet koko pelisysteemin, koska emme olleetkaan pelaamassa normaalia keilausta vain kanadalaista "five-pin bowling" peliä, jossa on täysin tarkoituksella kämmenen kokoiset pallot. Voi sitä riemun määrää kun sai hakea henkilökuntaa avaamaan keilausjärjestelmän meidän suomalaisten toilailujen jälkee :D 


Loppupelin ajan käytimme vain pieniä palloja ja tämä oli oikeasti todella hauskaa! En ole koskaan aikaisemmin edes kuullut koko kanadalaisesta five-pin keilaamisesta, mutta nyt tuli todellakin kunnon kulttuurishokin kautta löydettyä tämä uusi peli! Ensi kerralla ehkä pitää etsiä uusi keilahalli, koska kyseiseen ei vältämättä hetkeen kehtaa mennä uudelleen heh. 

Muuten alkanut viikko on kulunut valmistautuessa paikalliseen halloweeniin. Koko kaupungissa on todella paljon tähän aikaan vuodesta halloween-pukuliikeitä ja vierailimme yhdessä isoimmassa, josta muutamia kuvia koristeista: 




Koulullamme järjestetään nyt viikonlopun aikana paljon erilaisia halloween aiheisia juhlia, kuten esimerkiksi kurpitsan kaivertamis -kilpailuja. Katsotaan mihin kaikkeen ehtii osallistumaan!

/Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti