maanantai 5. syyskuuta 2016

School begins tomorrow

Nyt alkaa olemaan tasan viikko siitä, kun lähdin kotoani tiistai aamuna kohti Kaarinan bussipysäkkiä ja Helsinki-Vantaan lentokenttää. Paljon on ehtinyt viikon sisällä tapahtumaan ja huomenna alkaa jo varsinainen opiskeluni yliopistolla. Tänään maanantaina Kanadassa ollaan vietetty kansallista vapaapäivää (Labour Day), joten yliopisto on ollut suljettuna. Nyt seuraavaksi hieman kuluneen pidennetyn viikonlopun kuulumisia:

Viime lauantaina olin ilmoittautunut koulussa kampuksella järjestettävään tutustumiskierrokselle, koska niinkuin arvata saattoi että ei minulle jäänyt ensimmäisistä orientaatiopäivistä mitään päähän siitä missä mikäkin paikka kampuksella sijaitsee. Oppaiden ansiosta tuli kerrattua missä kampuksella sijaitsevat eri tiedekunnat, ravintolat, kirjastot, kirjakauppa, info-piste, liikuntakeskus, vaihto-opiskelijoiden toimisto ynnä muita kaikkia tärkeitä paikkoja mitä vaihtoni aikana tulen tarvitsemaan kampuksella. Nyt osaan taas astetta enemmän suunnistaa kampusalueella, joka on siis kokonaisuudessaan pinta-alaltaan 2425 hehtaaria.

One part of the campus
Lauantaina kampuksen tutustumiskierroksen jälkeen lähdinkin seikkailemaan paikalliseen jättimäisen kokoiseen ruokakauppaan, joka sattuu olemaan kampukselta lähin ruokakauppa josta saa kaikenlaista ruokaa niin epäterveellistä kuin terveellistä. Kaupasta tuli jopa löydettyä luomuruoka osastolta Pandan lakritseja! Jos tulee ikävä lakuja vaihdon aikana niin tiedän minne kauppaan pitää mennä!
Panda sweets <3
I decided to me lazy and I just bought already made huge bowl of caesar salad :D
Myöhemmin lauantai-iltana suuntasimme niin paikallisten kuin vaihtareiden kanssa katsomaan Saskatoonissa järjestettävää ilotulitusta joen rannalla:





Sunnuntaina nukuin pitkästä aikaa todella pitkään ja chattailin sängyssä makoillen ihmisille Suomeen, koska aamupäivällä on paras aika saada ihmisiä kotoota Suomesta kiinni. Myöhemmin iltapäivällä menin uuden kanadalaisen ystäväni kanssa katsomaan paikallisen elokuvateatteriin Tarzan-elokuvaa, johon olimme saaneet koulun orientaatiossa ilmaisliput. Myöhästyimme elokuvasta hieman, koska minulla oli vaikeuksia selittää missä tarkalleen uusi asuntoni sijaitsee ja hän ei ollut koskaan vieraillut kampuksen asuntola-alueella. :D Elokuva oli kuitenkin todella hyvä vaikka alku jäikin vähän näkemättä. Aluksi luulimme että olimme saapuneet väärään elokuvasaliin siinä kaikessa kiireessä, koska odotimme leffan kertovan viidakosta tai vastaavaa mutta siinä kohtaa kun saavuimme saliin sisälle niin valkokankaalla oli kohtaus kun pukumiehiä istuu pöydän äärellä keskustelemassa  :D Olimme kuitenkin oikeassa salissa vaikka aluksi ei näyttänyt oikealta paikalta haha.
Sunset at Sunday in the campus area
And here is my home :))
Tämä maanantai on taas kulunut shoppaillessa eri ostoskeskuksissa, koska Labour Day vapaapäivän vuoksi kaikissa kaupoissa oli hyviä alennuksia. Mukaan tarttui uusia lämpimiä vaatteita syksyä varten, astioita ja ruokailuvälineitä uuteen asuntooni ja kosmetiikkaa.
I wanted to have to most awesome mug for washing my teeth #minions

"Little" snack (1kg of strawberries) and only costs 3 CAD = 2,1EUR 
Kävimme myös tänään maanantaina vielä muutaman vaihtarin kanssa syömässä päivällistä paikallisessa ravintolassa jossa oli aivan huippu hyvät ruuat! Kavereidenkin annokset näyttivät niin hyviltä että haluan päästä maistamaan myös niitä tässä lähiaikoina.
Milestones Grill and Bar

Pasta with mushrooms, caramelized onions, tomatoes, arugula and Parmesan cheese
Huomenna tiistaina täällä alkaakin varsinaisesti koulu sekä luennot. Tämän hetkisen aikatauluni mukaan minulla on koulua vai tiistaisin ja torstaisin klo 8.30 ja 15.30 välillä, joten huomenna onkin edessä aikainen herätys. Aamuluentoni pidetään peräkkäin ja rehellisesti hieman jännittää miten ehdin siirtymään näiden luentojen välillä kymmenessä minuutissa eri rakennuksesta toiseen. Enkä edes tiedä missä luentosalini täysin tarkalleen sijaitsevat voi voi :D

Huomisesta tulossa taas mielenkiintoinen!

/Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti