torstai 8. syyskuuta 2016

Ensimmäiset luennot

Nyt on muutamana päivänä ollut jo varsinaisia luentoja yliopistolla ja tähän mennessä olen ollut erittäin tyytyväinen niin kursseihin kuin professoreihin. Käyn täällä seuraavanlaisia kursseja:

Economics of Natural Resources
Political Ideas and Change in a Global Era
Democracy in Canada and the United States
Introduction to Circumpolar World

Kolme ensimmäistä näistä kursseista järjestetään normaaleina luentoina ja viimeinen näistä kursseista on online kurssi. Olisin halunnut ottaa täällä enemmän näitä pohjoisuuden opintoja, mutta valitettavasti niitä ei tarjota enempää syyslukukaudella vaan vasta kevätlukukautena, jolloin itse en ole enää täällä. Saan siis tyytyä tähän ainoaan online kurssiin. :D

Yleisesti suoritettavat kurssit vaikuttavat melko kuormittavilta, koska jokaisessa kurssissa on paljon luettavaa sekä todella paljon palautettavia töitä. Yleisesti professorit antavat paljon enemmän kotiläksyjä ennen seuraavaa luentoa. Esimerkiksi ellei ole lukenut professorin määräämiä kappaleita ennen seuraavaa luentoa voi vaan todeta ettei ymmärrä tunneilla käydyistä asioista mitään. Tai tietenkin ymmärtää osan siitä, mutta tunneilla saa paljon enemmän irti opetuksesta mikäli on huolellisesti perehtynyt aiheeseen. Tämän lisäksi pystyy välttymään epämiellyttäviltä tilanteilta kuten esimerkiksi kun professori pyytää spontaanisti vastausta esittämäänsä kysymykseen perustuen kirjan kappaleisiin, on mukavempaa mikäli oikeasti on tietoinen käsitellystä aiheesta (kielimuurista puhumattakaan :D). Kaikkein eniten olen tähän mennessä tykästynyt poliittisiin opintoihin, joissa professorit ovat muun muassa lupautuneet tarkastelemaan erityisesti USA:n vaaleja niiden lähestyessä. 
Kun vertaan työmäärältään kanadalaista 6 opintopisteen yliopistotason kurssia suomalaiseen 6 opintopisteen yliopistotason kurssiin, voin vain huomata että työmäärä on täällä huomattavasti suurempi. Kurssit ovat varmasti yhtä vaativia, mutta täällä kurssin suorittaminen painottuu pitkälti kurssin aikana suoritettuihin kotitehtäviin, välikokeisiin, palautettaviin esseisiin ynnä muihin kurssin aikana tehtyihin tehtäviin, sekä varsinaisella loppukokeella on vain n. 35-50% painoarvo kokonaisarvostelusta. Kun taas Suomessa kurssien sisältö on yleisesti suunniteltu sellaisiksi että kurssin loppukokeella on suurin arvo kokonaisarvostelussa. Tai ainakin tällä hetkellä on tällaisia mietteitä tulevista syksyn kursseista. 

Eniten ehkä päänvaivaa opinnoissa aiheuttaa se, ettei täällä ole varsinaisia kirjastoja joista voisi lainata kurssikirjat vaan jokaisen opiskelijan on itse ostettava omat kurssikirjansa. Tällä hetkellä kaikkein kallein kirjani on 280CAD (=n. 190EUR), mutta pyrin kuumeisesti löytää tätä kirjaa joko käytettynä tai e-kirjana jolloin voisin vähintään puolittaa kirjan ostamisesta aiheutuvat kulut. Yhteensä tätä lukukautta varten tarvitsen viisi kirjaa, joten pystytte kuvittelemaan millaiset kustannukset tästä syntyy :D Onneksi olen sentään 3/5 kirjoista löytänyt käytettyinä vanhoilta opiskelijoilta, jolloin kokonaisuudessaan on pystynyt säästämään huimasti kustannuksissa. 

Mutta onneksi täällä asuminen sekä vaihto-opiskelu on myös paljon muutakin kuin pelkkää opiskelua! :)

Keskiviikkona minulla on tosiaan aina vapaapäivä koulusta, ja tällä kertaa vietimme tämän vapaapäivän toisen vaihtarin kanssa kierrellessä Saskatoonin keskusta-alueella sekä kävimme hieman ostoksilla keskustan Midtown Plaza ostoskeskuksessa. 






Ones in a while someone hears my name correctly :D



Vielä illalla päätimme lähteä yhdessä tutkailemaan kaupunkia lisää pienen iltakävelyn merkeissä. Täällä on ehkä yksiä hienoimpia auringonlaskuja mitä olen ikinä ennen nähnyt. Koitimme kovasti saada taltioitua tätä upeaa auringonlaskua joen rannalla, mutta tämä oli kuitenkin paikan päällä vielä paljon kauniimpi kuin yhdessäkään seuraavista kuvista! Voi hyvinkin olla että menen useana iltana istumaan joen rannalle vain ihastelemaan tätä näkymää :) 



Tänä iltana koulullamme järjestetään ulkoilma elokuva, johon olemme menossa vaihtariporukan kanssa (: 

/Heidi

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Moikka Jaakko! Mahtavaa kuulla että olet tulossa vaihto-opiskelijaksi Saskatooniin ensi kevääksi ja tiedän täysin tuon tunteen kun käy keskusteluja Residence Service Officen kanssa. Se on todella turhauttavaa sekä hankalaa :D Laittele mulle ihmeessä sähköpostia osoitteeseen aarnihe@gmail.com nii jatketaan jutustelua :)

    VastaaPoista