maanantai 22. elokuuta 2016

Valmisteluja ja odotusta ennen lähtöä

Kesä alkaa olemaan lopuillaan, illat pimenee, jäljellä olevien työpäivien määrän pystyy laskemaan jo yhden käden sormilla ja lentoonikaan ei ole enää kuin viikko jäljellä. Tämän hetken fiilis on sekoitus hermostuneisuutta ja malttamattomuutta, koska tämän ensi viikon lähdön eteen on tullut tehtyä hurjasti töitä viimeisen vuoden sisällä.

Going to miss this city! 
Tämä hakuprosessi Kanadaan lähti viime syksynä lokakuun tienoilla käyntiin kun oikoluetin niin siskollani kuin muutamalla hyvällä ystävilläni motivaatiokirjettäni tähän North2North-opiskelijavaihtoon hieman epäröiden tuleeko tästä nyt edes mitään. Iloitakseni pitkän kolmiosaisen hakuprosessin jälkeen sain kesäkuun ensimmäisenä päivänä viimein sähköpostiini viestin, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi University of Saskatchewaan. Samoihin aikoihin olin juuri aloittanut uudessa työssäni Helsingissä, joten tämä kesä on mennyt yhdessä hujauksessa niin tutustuessa uuteen kotikaupunkiin Helsinkiin kuin valmistellessani lähtöä heti kesän jälkeen taas uuteen kotikaupunkiini Saskatooniin, joka onkin jo kolmas kaupunki listallani tämän vuoden sisällä. Muutoksia on siis ollut paljon mutta tässä toteuttaessani omia unelmiani en voi muuta kuin vain hymyillä ja olla onnellinen. Toivottavasti matkalaukkujen pakkaaminen tänä viikonloppuna sujuu helposti, koska en tiedä yhtään mitä pitäisi pakata mukaan! Ehkä yksiä haasteellisimpia asioita maailmassa on puolen vuoden tavaroiden mahduttaminen muutamaan matkalaukkuun.. :D

Lomakkeita on tullut täyteltyä tämän vuoden sisällä niin paljon, että kaikki lomakkeet jo vilisee silmissä sekä olen tippunut melkein jopa laskuista siitä, onko minulla kaikki tarvittava vaihtoa varten nyt kasassa vai puuttuuko minulta jotain täysin oleellista. Olin muun muassa unohtanut perjantaina määräajan umpeutuessa sähköisesti kirjoittaa vuokrasopimukseni kampukselta saatuun asuntoon ja sunnuntai aamuna adreanaliinin virratessa täyttelin nämä pakolliset lomakkeet sekä kirjoitin asuntolan henkilökunnalle tietokonenäytön mittaista sähköpostia pahoitellen tätä omaa virhettäni toivoen etten menetä koko vaihtoajan asuntoani. Onneksi eivät ole niin tiukkoja myöhästymisen suhteen, että olisivat täysin peruneet asuntolavaraukseni, josta olenkin jo maksanut ties mitä maksuja kuten asunnon varausmaksun, takuuvuokran kuin lomakkeiden käsittelymaksuja :D huh! 

Sometimes the amount of the paperwork has felt overwhelming
Ainakin tässä hakuprosessin aikana itselleni on muodostunut erittäin positiivinen ensivaikutelma kanadalaisista sekä he vaikuttavat todella ystävällisiltä, ymmärtäväisiltä ja avuliailta. Ehkä mahtavin tapa aloittaa omat vaihto-opinnot on kohdeyliopistoni järjestämä "A free taxi and first-night accommodation"-palvelu, jossa siis ymmärtääkseni vaihto-opiskelijoiden ns. tutor saapuu minua vastaan lentokentälle opastamaan minua akuuteissa kysymyksissäni sekä he maksavat taksini ja vievät minut hotelliin joka on minulle ilmainen aamiaisen kera. Ainakin tällä hetkellä on todella tervetullut olo Kanadaan ja en malta odottaa lähtöä. :) 

Omat to-do-listat vaihdon suhteen alkavat vihdoin ja viimein lyhentyä sekä nyt viimeisenä viikonloppuna ajatuksena on vain rentoutua niin perheen kuin hyvien ystävien kanssa. 

/Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti